High specification structural glass solutions

Hidden House – Walton Street

Bepsoke Rooflights, Glass Balustrade & Internal Screens.
Please view our Galleries and Case Study below.

A Symphony of Timber, Brick, Concrete & Glass

Hidden House is a private family home in London created from two former workshop buildings and a retail space in Knightsbridge.
We created a number of glazing elements for this beautiful development including fixed multi-panel rooflights, electric opening roof windows, walk-on multi-panel rooflights supported by glass beams along with glass balustrades and internal screens.

Awards

London Evening Standard New Homes Awards 2017 – Highly Commended, Outstanding Architectural Merit
RIBA London Regional Awards – Shortlisted

Glass Balustrade and Fixed Multi-Panel Skylight
Walk On Multi-Panel Floorlight
Fixed Multi-panel walk-on rooflight, fixed multi-panel skylight and glass balustrade
Internal Glass Screen on Staircase
Glass Balustrade and Fixed Multi-Panel Skylight
Glass Balustrade and Fixed Multi-Panel Skylight
Hidden House - Walton Street
Glass Balustrade and Fixed Multi-Panel Skylight
Glass Balustrade and Fixed Multi-Panel Skylight

Design Brief

To sensitively transform two former workshop buildings into a modern, light and airy 3-bed family home in this hidden location.

Challenge

To achieve beautiful design, to sustain health and well-being through superior craftsmanship, quality materials and intelligent use of glass.

Solution

3m x 2m internal walk on glass floor with glass beams seamlessly appears out from the walls, elegantly modern design introducing light and the illusion of space.

19mm thick monolithic glass balustrade sections connect each room achieving a spacious, sharp and minimal look.

The multi-panel skylight engineered to fit existing timber trusses creates a sense of large expanse and allows the flow of daylight to pass down to the lower levels, lighting up the beautiful design within.

The Hidden House is created from the sensitive reworking of two former workshop buildings and a retail space on a complex urban site in Knightsbridge. The new family home, located within a conservation area, has been designed to be completely invisible from the street.

The existing building has been substantially rebuilt and restructured, transforming the internal spaces and creating a new sunken garden and atria. The main living areas are arranged as a sequence of linked open-place spaces, including a mezzanine study level within the roof pitch.

Large timber trusses help to define the internal spaces while a palette of timber, brick and concrete creates a contemplative environment. The garden and atria provide a flow of daylight to the lower level, containing three double bedrooms, including a large master suite with an en-suite bathroom resting within the arched pavement vaults.

The Hidden House has been designed using BIM software to allow a full understanding of the existing building’s geometry.

Team

  • Architect – LTS Architects
  • Main Contractor – Broseley
  • Bespoke Glazing – Vision AGI

Feeling inspired?

If you like what you see, why not get in touch with the team today and find out what we can bring to your next project.

Contact us

Join the Vision AGI Mailing List to keep up to date with news and offers

Interests

By joining our mailing list you are agreeing to receive emails from Vision AGI Ltd only.

If you join the newsletter interest group you will receive a newsletter via email no more than four times per year. All other interest groups will receive email no more than twice per calendar month.

We never sell or pass on your information to third parties and you will only ever receive emails relating to Vision AGI Ltd's products and services.

You can also unsubscribe or change your interest groups at any time via the links provided in the footer of every email we send.